Roulettesatsningar

Nu har du kanske läst vår introduktion till Roulette, och det finns en sak till som du behöver veta innan du sätter igång och spelar. Och det är vilka satsningar du kan göra! Beroende på om du vill spela med högre odds, eller lägre, är olika satsningar olika bra för dig. Vill du vinna mycket med en liten insats är det satsningar med låga odds som gäller för dig. Och tvärt om för dig som vill spela lite säkrare. Roulette har satsningar för alla slags spelare och här nedan kommer du att få reda på mer om just detta!

Kom ihåg att samma variant av Roulette kan ha specialregler som bara gäller för det aktuella bord du spelar på för stunden. Läs alltid igenom reglerna för bordet en gång innan du börjar att spela och läs gärna mer om hur du spelar Roulette online.

Outside bets

För dem som vill spela lite säkrare är dessa satsningar passande. Outside bets erbjuder höga odds för vinst, men lite lägre utbetalningar. Därför är outside bets bäst för de spelare som vill öka chanserna för att vinna ofta, men få lite lägre vinster.

 • Röd eller Svart
  Här spelar du på antingen röd eller svart siffra. Och tack vare att det finns lika många röda som svarta nummer är oddsen för vinst nästan 50/50. Kom bara ihåg att du inte kan satsa på nollan här, och hamnar kulan på nollan förlorar du nämligen. Men, beroende på vilken Roulette-variant du spelar på och vilka regler det individuella bordet har – kan du dock ha en möjlighet att få tillbaka hälften av din insats, eller spara insatsen till följande runda, om kulan landar på 0 när du satsat på antingen rött eller svart. Vinner du däremot på färg är utbetalningen två gånger din insats.
 • Jämna eller Udda siffror
  Fungerar som med satsningar på respektive färg, fast på bordets siffror. Med runt hälften av siffrorna udda och andra hälften jämna är det en stor sannolikhet att man vinner. Även här får du din insats tillbaka samt samma summa i vinst.
 • Låga eller Höga siffror
  Även här har du höga chanser för vinst. Satsar du på låga nummer vinner du om kulan landar på siffror mellan 1-18. Satsar du på höga nummer vinner du när kulan landar på 19-36. Även här är utbetalningen 1 mot 1.
 • Kolumner
  Denna satsning går ut på att du satsar på 12 nummer som ingår i samma lodräta rad på Roulettebordet. Här har du tre rader att välja på vilket gör att du har mindre chans att vinna om man jämför med de tidigare satsningarna. Vinner du med denna satsning, vinner du därför två gånger din insats. Och du får givetvis din insats tillbaka.
 • Dussintal
  Som med satsningar på kolumner väljer du även här tolv siffror. Men här väljer du siffrorna i ordning; 1-12, 13-24 och 25-36 är de olika satsningarna som du har att välja mellan. Eftersom oddsen här är lägre för vinst, får du precis som med satsning på kolumner, 2 mot 1 i utbetalning.

Inside bets

För spelare som vill ha lite mer spänning och eventuellt vinna mer är det inside bets som gäller. Dessa satsningar ger en högre vinst, men chansen för att vinna är lägre. Med inside bets satsar du på enskilda siffror eller mindre grupper med färre siffror.

 • Straight Up
  Detta bet låter dig lägga din satsning på ett nummer av de existerande 36 på bordet. Vid vinst brukar utbetalningen vara 35 mot 1.
 • Split
  Med denna satsning satsar du på två nummer som ligger intill varandra på spelbordet. Insatsen du lägger är delad mellan de båda numren. Här kan du vinna 17 gånger din insats.
 • Street
  Detta bet går ut på att du lägger din satsning på tre nummer horisontellt på roulettbordet. Vinner du, kammar du hem 11 gånger din insats.
 • Corner
  Även känt som ”square”. Genom att lägga ett bet på fyra nummer som tillsammans bildar en fyrkant och vid vinst kommer detta bet ge 8 gånger pengarna.
 • Trio
  Satsningen går ut på att du satsar på tre nummer i följande kombination; 0, 1 och 2 eller 0, 2 och 3. Detta är den enda satsningen du kan göra som gör att du kan vinna på 0. Denna satsning finns inte som alternativ när du spelar på Amerikansk Roulette.