Roulettesatsningar

Vi har ju redan gått igenom lite grand hur spelet roulette går till, man satsar på det nummer eller den kombination på bordet som man tror kommer gå in helt enkelt. Nu ska vi ta ett lite djupare dyk i roulettedjungeln, det är ju aldrig en bra idé att satsa pengar på ett spel innan man verkligen förstått hur det går till?

Vad är målet när man spelar roulette? Det är kanske inte särskilt svårt att förstå även om man inte spelat det själv förut. Det gäller helt enkelt att ha gjort ”rätt” satsning när den lilla vita kulan stannar i ett fack på roulettehjulet. Självklart finns det flera olika typer av satsningar man kan göra, så man vill att kulan ska stanna på ett nummer som ingår i den typ av satsning man gjort, oavsett om det är på en serie, enskilt nummer eller en färg. Nu grottar vi därför ner oss lite i hur alla olika typer av satsningar i roulette ser ut.

Inside bets

När man spelar roulette finns det alltså flera olika typer av satsningar och för enkelhetens skull brukar man dela in dem i inside bets och outside bets. Precis som vi beskrev på startsidan beror det lite på var på bordet man markerar sin satsning om det är ett inside- eller outside bet och nu förklarar vi skillnaden. Vi vill ju så klart att du verkligen ska förstå spelet innan du ger dig in i det och satsar en massa pengar. Något du kanske inte visste sedan tidigare är att alla olika satsningar man kan göra faktiskt har egna odds och utbetalningsprocent. Vi börjar alltså med Inside bets och då handlar det så klart om numren man kan satsa på, dem ligger ju innanför de andra satsningarna på bordet – Inside bets alltså.

  • Du kan satsa på enkla nummer, det vill säga en ruta helt enkelt. På denna satsning är oddset 35/1 och ger alltså 35 gånger insatsen om du vinner.
  • Du kan satsa på två enkelnummer, ett par som ligger bredvid varandra. Då är oddset 17/1 och vinner du får du 17 gånger din insats helt enkelt.
  • Du kan göra en så kallad cornersatsning, det innebär att du satsar på fyra nummer som ligger bredvid varandra och bildar en fyrkant, ett hörn. Oddset för den satsningen är 8/1 och vinner du så får du alltså 8 gånger insatsen.
  • Single row eller ”Street”, en satsning som innebär att du satsar på en rad med tre nummer som ligger i anknytning till varandra på bordet. Här är oddset 11/1 så vinner du får du 11 gånger pengarna.
  • Double row eller ”Block”, detta är en satsning där du som namnet anger lägger din insats på två rader nummer som ligger angränsande till varandra på bordet. Oddset för denna satsning är 5/1 så vinner du får du fem gånger vinsten i utbetalning.

Som du kanske märker på oddsen ovan är Inside bets oftast den typ av satsningar i roulette som är svårast att vinna på men det är de satsningar som man vinner mest på. Vill man istället vinna lite men oftare, då ska man nog satsa på Outside bets istället.

Outside bets

Ja oddsen på outside bets är lägre men det kan ändå ge mycket på sikt att lägga sådana satsningar, många bäckar små etc. Många av de som kallar sig professionella roulettespelare brukar kombinera inside bets med outside bets för att säkra upp och ge sig själv en större vinstchans. Det blir då en satsning som innehåller både höga och låga risker för förlust. Många av de satsningar som ingår i outside bets är så kallade 50-50 satsningar, ja du kommer se vad jag menar här nedan.

  • High/Low eller Hög/låg, detta betyder att du satsar på att kulan ska hamna antingen mellan 19 och 35 vilket är hög eller att den ska hamna mellan 1 och 18 vilket är låg. Oddsen för den här satsningen är 2/1 och vinner du får du alltså två gånger insatsen.
  •  Udda eller jämnt, du satsar på att det ska bli ett udda eller jämnt nummer. Oddsen för den här satsningen är också 2/1 så vinner du får du två gånger din insats.
  • Svart eller Rött, du satsar på att kulan ska hamna på svart eller rött. Samma sak här, 2/1 och vinst ger två gånger insatsen.
  • Dussin, här satsar du på att kulan antingen ska hamna på 1-12, 13-22 eller 23-35. Här är oddsen 3/1 och vinsten blir inte helt överaskande då tre gånger din insats om du vinner.
  • Kolumner, du satsar på två rader med 12 nummer. En satsning som liknar Dussinsatsningen bara det att du väljer två. Även här är oddsen 3/1 och du kan vinna 3 gånger din insats.